Tájékoztatás a MAISz tagjai részére

A COVID-19 vírus következtében a szövetségünk Tagjait is érintő gazdasági visszaesés miatt bekövetkező jövedelem kiesés pótlására a MAISz Elnöksége az alábbi határozatot hozta:

  • A MAISz tagjai számára a 2020. II. félévi tagsági díjat 50%-al csökkenti.
  • A lejáró EUFIM tanúsítások hatályát 2020. október 31-ig meghosszabbítja.
  • Minden EUFIM tanúsított számára  a II. féléves  monitoring díjból 50 % kedvezményt biztosít.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa  döntéseket hozott a koronavírus-járvány kapcsán kialakult veszélyhelyzet pénzügyi közvetítő szektorra gyakorolt hatásainak mérséklésére vonatkozó átfogó intézkedései körében. (A két intézkedéscsomag ITT olvasható! Kiemelések a MAISz-tól!)

A MAISz az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsához fordult azzal a kéréssel (A levél ITT olvasható), hogy a az intézkedéscsomag ingatlanértékelőket érintő részleteit mielőbb küldje meg a szövetségnek.

Abban az esetben ha a megérkező javasolt szabályozás olyan elemeket tartalmaz, melyeket a MAISz Szakmai Bizottsága a MAISz 2020.03.20-án kiadott Ajánlásába (ITT olvasható) be tud építeni, azt meg fogja tenni. Ameddig ez nem történik meg, a MAISz a hivatkozott Ajánlását változtatás nélkül érvényben tartja, és javasolja a MAISz értékelő  tagjai számára annak alkalmazását.