Indonéz küldöttséget fogadott a Magyar Ingatlanszövetség

Az indonéz kereskedelmi minisztérium háromfős küldöttsége Magyarországon járt. A delegáció tagjai tájékozódtak a magyarországi ingatlanközvetítői rendszerről és szakmai megbeszélésen vettek részt.

Az Addy Perdane vezette háromfős jakartai delegáció március 22-i látogatásának elsődleges célja a magyar viszonyok megismerése, a hazai ingatlanközvetítői szakma tanulmányozása volt, különös tekintettel arra, hogy milyen rendszerben dolgoznak a magyar ingatlanközvetítő irodák és milyen hatékony, egyedi megoldások vannak jelen a szektorban.

Mivel az indonéz ingatlanszakma legnagyobb problémája az országban nagy számban működő illegális ingatlanközvetítők működése, a küldöttség vizsgálta azt is, hogy hazánkban milyen minősítési rendszerben dolgoznak az ingatlanközvetítők, milyen szankcionálási és megelőzési rendszert használunk.

Fontos napirendi programként szerepelt a két ország közötti együttműködés megteremtése, a közös munka kidolgozása, mivel a résztvevők fontosnak tartják a tiszta, átlátható, erős és egységes ingatlanközvetítői rendszer megteremtését és annak hatékony, innovatív működését.

A szakmai megbeszélést Kovács Attila, az Indonesian Trade Promotion Center munkatársa szervezte. A Magyar Ingatlanszövetséget Kövesdi Marcell a Közvetítői Albizottság elnöke képviselte.