Jelentkezés EUFIM Ingatlanértékelői tanúsításra

Az Európai Felsőszintű Ingatlanszakmai Minősítés megszerzéséhez

A MAISz Személytanúsító Szervezethez azok az ingatlanértékelők jelentkezhetnek személytanúsításra, akik a szakmát hivatásszerűen, fő tevékenységként végzik, megfelelnek a jelentkezés feltételeinek, és magukra nézve elfogadják a Személytanúsítási Általános Feltételek Ingatlanértékelők számára című dokumentumban foglaltakat.

ELSŐ JELENTKEZÉS

Az EUFIM-Ingatlanértékelői minősítő vizsga időpontja:
2018. október 29. (hétfő).

jelentkezési lap

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a minősítő vizsgára bocsátás feltétele, hogy a jelentkező az előminősítési eljáráson megfeleljen és sikeres EUFIM írásbeli vizsgát tegyen.

Előminősítési eljárás
A jelentkezéshez az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:

Az előminősítési, valamint tanúsítási eljárás részleteiről a letöltendő Személytanúsítási Általános Feltételek Ingatlanértékelők számára c. dokumentumban tájékozódhat.

A jelentkezési dokumentumok benyújtásának határideje: 2018. szeptember 21.

A dokumentumokat személyesen, megbízott útján vagy levélben kell benyújtani a Magyar Ingatlanszövetség irodájában (1146 Budapest, Thököly út 58-60.). Tanúsítási díj: 60.000,- Ft + Áfa/fő.

EUFIM írásbeli vizsga 

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy az írásbeli ingatlanértékelői EUFIM vizsgára a BME Mérnöktovábbképző Intézetnél kell jelentkezni (további információk: Sütő Bettina: +36 1 463-3496bettina.suto@mti.bme.hu).

 Az írásbeli EUFIM vizsga időpontja: 2018. október 17.

Az írásbeli vizsga díja: 35.000,- Ft+Áfa/fő.

A jelentkezők számára nincs kötelezően előírt vizsgára felkészítő tanfolyam, de a BME Mérnöktovábbképző Intézet 2018. október 3-án és október 10-én 16 órás intenzív, vizsgafelkészítő tanfolyamot indít megfelelő számú jelentkezők esetén.

A tanfolyam során a hallgatók

– megismerkedhetnek a speciális írásbeli vizsgafeladatok típusaival;

– koncentrált formában frissíthetik fel ismereteiket az ismert ingatlanértékelési módszerek területén, kiemelten kezelve a hozam alapú értékelés számítási eljárásait;

– megismerhetik a más által készített értékelési szakvélemények felülvizsgálatával és észrevételezésével kapcsolatos elvárásokat.

A képzés részvételi díja 65.000 Ft+ Áfa/fő.

Jelentkezni a BME Mérnöktovábbképző Intézetnél lehet (további információk: Sütő Bettina: +36 1 463-3496bettina.suto@mti.bme.hu).

ÚJRATANÚSÍTÁS

Az EUFIM-Ingatlanértékelői újratanúsító vizsga időpontja:
2018. szeptember 24. (hétfő).

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.
jelentkezési lap

Az újratanúsító vizsga menete:

  • Beszámoló az elmúlt 5 évben végzett szakmai tevékenységről (legfeljebb 5 oldalas szakmai beszámoló segítségével).
  • Két különböző típusú (DCF módszerrel és maradványérték elvű módszerrel készített) értékelés bemutatása és megvédése az elmúlt 5 évből.
  • Válaszadás előre kiadott tételsorokból húzott 1 db kérdésre.

Az újratanúsító vizsga díja 30.000 Ft + ÁFA. Kérjük, hogy a kitöltött jelentkezési lapot legkésőbb a jelentkezési határidő napjáig küldje el a Magyar Ingatlanszövetség email vagy postacímére. A jelentkezéshez csak a jelentkezési lapot küldje be. A szakmai beszámolót és a két megvédendő értékbecslési szakvéleményt a vizsgára hozza magával.