Magyar Ingatlanszövetség

Jelentkezés EUFIM Ingatlanértékelői újratanúsításra

Az Európai Felsőszintű Ingatlanszakmai Minősítés fenntartásához

A MAISz Személytanúsító Szervezethez azok az ingatlanértékelők jelentkezhetnek személytanúsításra, akik a szakmát hivatásszerűen, fő tevékenységként végzik, megfelelnek a jelentkezés feltételeinek, és magukra nézve elfogadják a Személytanúsítási Általános Feltételek Ingatlanértékelők számára című dokumentumban foglaltakat.

Az EUFIM-Ingatlanértékelői újratanúsítási vizsga időpontja 2023. szeptember 18-19.

Az újratanúsító vizsgára történő jelentkezéskor csak a jelentkezési lapot (letöltés) kell beküldeni a Magyar Ingatlanszövetség e-mail címére (info@maisz.hu).

Jelentkezési határidő:2023. augusztus 15.

A vizsgára a Tanúsított

  1. nyújtson be papíralapon egy önállóan elkészített jövedelemtermelő ingatlanértékelési szakvéleményt, mely tartalmazzon diszkontált cash-flow számítást, vagy maradványértékelést, valamint
  2. nyújtson be első fejezetként az elmúlt öt évre vonatkozó szakmai munkájáról, második fejezetként a szakmai önképzéséről szóló beszámolót minimum 2 oldal terjedelemben.

Az újratanúsító vizsga menete

Az újratanúsítási vizsga szóban történik és négy részből áll:

  1. A Tanúsítottnak a közzétett vizsgakérdések közül kihúzott egy tétel kifejtése a feladata.
  2. A Minősítő Bizottság tagjai egy, a Tanúsított által a vizsgára benyújtott ingatlanértékeléssel (mely tartalmazzon diszkontált cash-flow számítást, vagy maradványértékelést) kapcsolatban tesznek fel kérdéseket.
  3. A Minősítő Bizottság tagjai általános, aktuális szakmai kérdéseket tesznek fel.
  4. A Minősítő Bizottság tagjai kérdéseket tesznek fel a jelölt elmúlt 5 év alatti szakmai gyakorlatával, és a monitoring alatti önképzésével kapcsolatban.

Az újratanúsító vizsga díja 40.000 Ft + ÁFA.

Az EUFIM újratanúsítási eljárás vizsgakérdéseinek letöltése.

jelentkezési lap