A zöld minősítés értékmódosító hatása

Ismét egy napos „mini-kurzust” hirdetünk, amely egy nagyon aktuális ingatlanértékelői kérdéskört dolgoz fel.

A fenntarthatósági követelmények teljesítése a mai ingatlaniparban alapkövetelménnyé vált, az új fejlesztések mindegyike büszkén hirdeti a zöld paramétereket és a megszerzett minősítéseket. A fejlesztők a kétezres évektől részletesen foglalkoztak a fenntarthatóság értéknövelő, bérleti díj emelő hatásával. A zöld minősítés követelményrendszere és megszerzése integrálódott a fejlesztési folyamatba, teljesen átalakítva a kereskedelmi ingatlanszektort.

Az ingatlanértékelők most szembesülnek azzal a gyakorlati problémával, hogy hogyan, milyen módszertannal kezeljék a fenntarthatósági követelmények értéknövelő, illetve azok hiányának értékcsökkentő hatásait.

Mesterkurzusunkat ennek a gyakorlati problémának szenteljük; két meghívott előadónk a fenntartható fejlesztés és az azt bizonyító zöld minősítések elméleti és gyakorlati vonatkozásait ismerteti a hallgatósággal. Ezt követően a résztvevők – felhasználva az előző mesterkurzuson felfedezett VM kreatív technikákat – a fejlesztői megközelítést ingatlanértékelői, módszertani javaslattá formázzák át. A csoportmunka során a résztvevők részben az értékmódosító hatásról és annak mértékéről, részben a fenntarthatóság elemzésének gyakorlati metodikájáról alkotnak strukturált véleményt.

Kilencedik Kurzus – teljes leírás és jelentkezési lap
A zöld minősítés értékmódosító hatása
2019. május 14.