6. mesterkurzus (május 14-16) Gépek és berendezések értékbecslése

A KURZUSRÓL

Addig, amíg az ingatlanértékelés megtalálta a helyét a szakértői tevékenységek palettáján, ez korántsem mondható el a gépek, berendezések értékeléséről. Ez a diszciplína ugyanakkor ugyanolyan fontossággal bír a vállalatok tárgyi eszközeinek értékelése során, és a tudásanyag, a szükséges ráfordítás akár lényegesen nagyobb is lehet.

A mesterkurzus immáron hatodik eseménye a résztvevőket erre a területre kalauzolja. Instruktorainak, meghívott előadóink és a résztvevők olyan kérdésekre keresik közösen a választ, amelyek a hazai gyakorlatban újra és újra felmerülnek, de nincsen egységes szakmai konszenzus ezen kérdések megválaszolására. Foglalkozni fogunk értékelési szempontból a gépek és berendezések körének
lehatárolásával, az ingatlanhoz tartozó és a külön értékelendő eszközök problematikájával, a nyilvántartások kérdéseivel. Esettanulmányokon keresztül vizsgáljuk a gépértékelések folyamatát, helyszíni szemlézésének praktikumait, hatékony lebonyolításának módjait. A módszertani kérdésekben sorvezetőnek az IVS és az ASA szabványait használjuk, de ezeket összevetjük a hazai és a németországi tapasztalatokkal.

MESTERMUNKA

A résztvevők a műhely összefoglalásaként mestermunkát prezentálnak a Tanácsadó Testületnek. A mestermunka célja gépek, berendezések magyarországi értékelésének tartalmi és formai előírásaira vonatkozó módszertani ajánlások megfogalmazása lesz a szakértőink tanácsaira és a résztvevők tapasztalataira alapozva.

A MESTERKURZUS INSTRUKTORAI:
Berszán Tamás és Marcin László MRICS, ASA a Grant Thornton Valuation vezető szakértői

JELENTKEZÉS

A mellékelt űrlap kitöltésével, saját érdeklődési terület és gépértékelési tapasztalat megjelölésével. A jelentkezést legkésőbb 2018. április 27.-ig kell leadni. A résztvevők által feldolgozandó anyagok: saját esetek, problémák bemutatását kérjük résztvevőnként 5-10 perces mini prezentációk keretében.

Ajánlott irodalom a készüléshez:
– ASA – Valuing Machinery and Equipment
– IVS 300

A részletes program itt található.