Egyre többen mennének ingatlanosnak, főleg a kereseti lehetőségek miatt.

Egyre felkapottabbak az ingatlannal foglalkozó karrierpályák, amiben a jó kereseti lehetőség is szerepet játszik – írta a Magyar Hírlap.

A cikkben megszólaltatták Benedikt Károlyt, a Duna House marketing- és PR-vezetőjét, aki azt mondta, hogy a szakma népszerűsége a piac fejlődésével és bővülésével párhuzamosan nőtt. Szerintük idén a társasházkezelő lesz a legfelkapottabb ingatlanos szakma.

Több mint ezer főből álló mintán vizsgálták a szakma legfontosabb ismérveit. A legfiatalabb dolgozó alig múlt 20 éves, míg a legidősebb már betöltötte a 73-at. Az ingatlanosok 15 százaléka végzett egyetemet, 22 százalékuk főiskolát, 63 százaléknak középfokú végzettsége van.

Ami a fizetést illeti: az első három hónap a legkritikusabb időszak, akkor lehet a legkevesebbet keresni, de 1 éven belül már 200-300 ezer forintos nettó bevétel érhető el. A néhány éves tapasztalattal rendelkező ingatlanközvetítők magasan az átlagbérek fölött keresnek, jellemzően 400 és 600 ezer forint közötti fizetést visznek haza.

Forrás: HVG