Jelentkezés EUFIM újratanúsításra ingatlanértékelők részére

A következő vizsga 2018. áprilisban lesz.
A jelentkezési határidő: 2018. március 1.
Helyszín: Magyar Ingatlanszövetség iroda (1146 Budapest, Thököly út 58-60.)
Kérjük, hogy a jelentkezéshez csak a jelentkezési lapot küldje be, a szakmai beszámolót és 2 db megvédendő értékbecslési szakvéleményt hozza magával a vizsgára.

Az újratanúsító vizsga menete:
1. a vizsga első részében az újratanúsításra jelentkezett ingatlanértékelő
1.1. az elmúlt 5 évben végzett ingatlanértékelői tevékenységről készített max. 5 oldal terjedelmű szakmai beszámoló segítségével beszámolja munkájáról,
1.2. a Minősítő Bizottságnak bemutatja, illetve a Bizottság előtt megvédi 2 db különböző típusú ( DCF módszerrel, illetve maradvány érték elvű módszerrel készített) kizárólag egyedi értékbecslési szakvéleményt, amelyet a jelentkező készített az elmúlt 5 év során.
2. a vizsga második részében a Minősítő Bizottság tagjai kérdéseket tesznek fel a jelöltnek az érvényben levő jogszabályokkal, az ingatlanpiaccal, a MAISZ szakmai ajánlásaival, etikai szabályzatával, szervezeti felépítésével, nemzetközi kapcsolataival, stb. kapcsolatban.

Az újratanúsító vizsga díja 30.000 Ft + áfa/fő.

Jelentkezési lap letöltése.

Jelentkezés EUFIM tanúsításra ingatlanértékelők részére

A következő minősítő vizsga ​​2017. november 6-án lesz.
A jelentkezési határidő: 2017. október 1.
​Helyszín: Magyar Ingatlanszövetség iroda (1146 Budapest, Thököly út 58-60.)

Előminősítési eljárás

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a minősítő vizsgára bocsátás feltétele, hogy a jelentkező az előminősítési eljáráson megfeleljen és sikeres EUFIM írásbeli vizsgát tegyen. A jelentkezéshez az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:

1. kitöltött jelentkezési lap
2. felsőfokú végzettséget igazoló okirat fénymásolata
3. ingatlanvagyon-értékelői és közvetítői szakképesítést igazoló okmány fénymásolata
4. 4 db 3 különböző típusú mintaértékelés (DCF módszerrel, illetve maradvány érték elvű módszerrel készített)
5. szakmai önéletrajz
6. munkáltató igazolása vagy a jelentkező nyilatkozata a tanúsításhoz szükséges gyakorlati idő meglétéről
7. aláírt előminősítési szerződés
8. erkölcsi bizonyítvány

Tanúsítás díja: 60.000,- Ft + Áfa/fő

Az előminősítési, valamint tanúsítási eljárás részleteiről a letöltendő Személytanúsítási Általános Feltételek Ingatlanértékelők számára c. dokumentumban tájékozódhat.

A jelentkezők számára nincs kötelezően előírt vizsgára felkészítő tanfolyam, de a BME Mérnöktovábbképző Intézet legalább 5 fő jelentkezés esetén felkészítő tanfolyamot indít. Bővebb információ a tanfolyamról.

Jelentkezési dokumentumok >>

Felhívjuk figyelmét, a minősítő vizsgára bocsátás feltétele, hogy a jelentkező az előminősítési eljáráson megfeleljen és sikeres EUFIM írásbeli vizsgát tegyen.

Ingatlanközvetítők részére

A következő EUFIM ingatlanforgalmazói és -közvetítői minősítő vizsga időpontja a jelentkezők számától függően változhat. Kérjük adja le jelentkezését, a pontos időpontról értesítjük.

A jelentkezéshez az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges: kitöltött jelentkezési lap; 2 db ajánlólevél valamely ingatlanos szakmai érdekvédelmi egyesület, szövetség vagy Kereskedelmi és Ipari Kamara tagjaitól; szakmai önéletrajz; középiskolai vagy felsőfokú végzettségek igazolása; a szakterületen szerzett összes képesítést igazoló okirat fénymásolata; a legnagyobb, eredményesen közvetített projektek listája; munkáltatói igazolás vagy nyilatkozat a tanúsításhoz szükséges gyakorlati idő meglétéről.

Jelentkezési dokumentumok